На закрито заседание в парламента изслушват вътрешния министър Иван Демерджиев и

...
На закрито заседание в парламента изслушват вътрешния министър Иван Демерджиев и
Коментари Харесай

При закрити врата в НС: Изслушват шефа на ДАНС и министъра на МВР за заловения за тероризъм британец

На закрито съвещание в Народното събрание  изслушват вътрешния министър Иван Демерджиев и ръководителя на ДАНС Пламен Тончев по проблема със арестувания у нас британец, търсен с алена бюлетина от Интерпол. Изслушването е по искане на ГЕРБ-СДС.

Заседанието беше закрито поради класифицирани данни, които могат да бъдат изнесени.

Искането за тяхното изслушване е импортирано от Христо Терзийски от ГЕРБ-СДС и бе гласувано със 143 гласа " за ", " срещу " 44 и двама въздържали се. Точката бе включена в седмичната стратегия за през днешния ден като шеста точка.

28-годишният Дейвид Бодил, търсен с алена бюлетина на Интерпол, бе арестуван във вторник в село Любеново, община Никопол. Той е бил хванат от спецполицаи в частен парцел до плантация за биоземеделие в селото.

Бодил е бил обявен за търсене по отношение на следствие за подготовка на терористични дейности. В дома му във Англия са открити нелегално притежавано оръжие, муниции и материали за изработването на самоделни бомби.

Искането за търсене на британеца пристигнало у нас от Манчестър . Той дошъл в България през ноември 2022 година Дори оповестил в обществените мрежи, че напуща Англия и не счита да се връща. В България Дейвид се настанил в къща в село Любеново. Днес сутринта спецчасти от отряда за битка с тероризма нахлули в парцела, защото имало данни, че чужденецът е въоръжен и може да окаже опозиция. Твърди се, че във Англия Дейвид Бодил е контактувал с крайнодесни групи.

Маноил Манев (ГЕРБ-СДС) изясни, че на фона на битова престъпност, пукотевица по полицейски ръководства, убийства, произшествия, сме стигнали до такава степен да си приказваме към този момент за терористи, арестувани на територията на България, търсени с алена бюлетина, влезнали у нас. За да не вършим неинформирани изявления, най-правилно е да чуем хората, които могат да ни показват обстоятелствата, уточни депутатът.

А въпросите са доста, депутат е забъркан в това, добави Манев. Нали на всички е ясно, че партньорските служби от Англия ще се заинтересуват от народен представител, помагал по административни проблеми на терорист, посочи депутатът. По думите му на фона на проблемите с невлизането ни в Шенген ще ни зададат и въпроса по какъв начин терорист е влезнал в страната ни. Тези въпроси ние ще ги зададем тук, през днешния ден, не би трябвало да си заравяме главата в пясъка, съобщи представителят на ГЕРБ-СДС и изиска съответни отговори.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР